1. Katekesundervisning
   I september börjar vi katekesundervisning i vår församling. Detaljerat program för katekesundervisning finns på församlings hemsida och på anslagstavlan. För att anmäla nya barn till katekesundervisning man bör fylla i ett formulär och lämna det i expedition. Anmälan till katekesundervisning kan man ladda ner på hemsidan eller få den i expeditionen.

  2. Marias besök våra hem
   Jag vill presentera för er statyn av Vår Fru Maria som vi fick av våra vänner i Medjugorje. Som vi vet uppenbarar Guds Moder ständigt sig där. Denna staty var under en av uppenbarelserna och välsignades där.
   Från och med september kommer Maria att påbörja sin pilgrimsfärd genom hemmen i vår församling för att välsigna våra familjer. De som vill bjuda in Guds Moder under sitt tak, boka gärna ett besök på sakristian.

  3. Lectio divina
   Diakon Coony Strömberg kan tyvärr inte fortsätta bibelkursen i vår församling i år. Jag är honom mycket tacksam för åren av hans engagemang.
   Istället skulle jag vilja föreslå en gemensam meditation och bön med Guds Ord med hjälp av Lectio divina-metoden. Från mitten av september börjar vi träffas varannan onsdag för lectio divina på svenska och polska. Alla terminer fram till årsskiftet finns på anslagstavlan.

  4. Ordinarie gudstjänstordning
   Efter sommaren återkommer vi till den ordinarie gudstjänstordningen i vår församling från och med följande söndag. Fyra mässor kommer att firas igen på söndagar. På svenska firas mässan klockan 10:00 och 15:00. Vi bjuder in till mässan på polska klockan 8.00 och 17.00.

  5. Mässan för barn
   Vi bjuder in alla barn till mässa med predikan och aktivering för dem. Mässorna för barn kommer att firas på svenska varje första söndag i månaden klockan 10:00. Den första mässan kommer att firas redan nästa söndag. Datumen för alla mässor fram till maj 2024 finns på anslagstavlan.

  6. Gruppträning och danskurs
   Alla som vill träna för hälsan bjuds in till fitness. Mötena kommer att hållas varje tisdag kl 17.00 i Sankt Eriks salen. De första gruppträning äger rum den 12 september.
   Danskursen återkommer på torsdagar kl 19:00. Öppet hus nästa torsdag den 31 augusti.

  7. Kyrkkaffe
   Tack så mycket till Maria Legionens gemenskap för deras hjälp med att organisera cafeterian under sommaren.
   Från och med september återgår vi till tidigare rutin. Jag bjuder in alla villiga volontärer att hjälpa till att laga kaffe på visa söndagar.

  8. Församlings pilgrimsfärd till Portugal
   Fr.o.m. 13 till 20 april 2024 planeras en pilgrimsfärd från vår församling till Portugal.
   Vi ska bland annat besöka Fatima, Porto, Lissabon och Santiago de Compostela i Spanien. Mer information finns på anslagstavlan. Sista ansökningsdag är den 30 september 2023.
   Vid intresse kontakta kyrkoherden.

  9. Mässordning i vår församling

Tisdag
18:00 – rosenkransbön
18:30
– mässan
Onsdag 18:00 – rosenkransbön
18:30
– mässan på svenska
Torsdag
18:00 – rosenkransbön
18:30
– mässan på svenska
Fredag
Första fredag
17:30 – Tillbedjan inför Allraheligaste Sakramentet
18:30 – mässan
Lördag 
Första lördag
17:00 – rosenkransbön
18:00
mässan
Söndag
08:00 – mässan på polska
10:00
– mässan på svenska
15:00 – mässan på svenska
17:00 – mässan på polska
   

 

Expeditionstid:

Tisdag – Torsdag kl. 19.00-20.00 (efter kvällsmässa)
Fredag kl. 15.00-17.00
eller boka tid via telefon